Wat is Draagpraat

Draagpraat.com en alle afgeleiden zijn onderdeel van Houvast vzw - Landbouwstraat 137 - 2845 Niel - Ondernemingsnummer: 0629.838.816 - info@draagpraat.com

Alle teksten op deze website en de blog zijn en blijven eigendom van Houvast vzw. Artikels en blogposts mogen gedeeld worden (graag zelfs), maar enkel met bronvermelding.

DRAAGPRAAT

Dé website van de eerste Belgisch-Nederlandse Facebookgroep over ergonomisch dragen

(Klik hier om rechtstreeks naar de groep te gaan)

Draagpraat is de eerste Belgisch-Nederlandse groep over ergonomisch dragen.

 

Een stukje geschiedenis

 

In 2012 merkte Maja Vande Velde dat er nog geen verkoopsgroepen waren op Facebook waarop je in België en Nederland je draagdoeken en ergonomische dragers kan verkopen. Zo kwam ze op het idee van de Draagdoekenmarkt. Op deze markt en op andere groepen kwamen steeds meer vragen over het knopen en het dragen zelf. Daar speelde Maja op in om Draagpraat op te richten: een laagdrempelig forum om ouders in contact te brengen met het dragen van hun kindje.

Van in het begin kenden beide groepen een vliegende start. Het ledenaantal liep heel snel op en na twee jaar telt Draagdoekenmarkt zo'n 17.000 leden en Draagpraat 12.000 leden. Er zijn heel veel prachtige initiatieven uit deze groepen ontstaan, ondernemingen, ontmoetingen etc.

 

Missie

 

Draagpraat is opgezet als een forum waarin je zonder schroom je vragen over dragen kan stellen. Door de aanwezigheid van zowel ervaren ouders en draagconsulenten als nieuwe dragende ouders, is er ruimte om kennis aan elkaar door te geven en elkaar te helpen. Ouders leren van elkaar, consulenten delen hun kennis, met maar één doel: zoveel mogelijk kindjes die gedragen worden.

 

Houvast vzw

 

Een van de initiatieven die ontstaan zijn uit Draagpraat, is het magazine Houvast (www.houvastmagazine.com), (H)eerlijk magazine over dragen en ouderschap. Dit magazine is een onderdeel van Houvast vzw (vereniging zonder winstoogmerk). Ook Draagpraat (en deze website) valt onder de missie van deze vzw. De vereniging heeft als doel ouders te begeleiden in het ouderschap met eerlijke informatie.

Ook de Draag-o-Theek in Antwerpen is een onderdeel van de vzw Houvast.

Wil je hierover meer weten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.